top of page

Bireysel terapi, davranış deÄŸiÅŸikliÄŸini kolaylaÅŸtırarak yaÅŸam kalitesini artırmayı hedefleyen terapist ve danışan arasında güven iliÅŸkisiyle oluÅŸan terapötik süreçtir. Terapi sürecinde danışanlar kendileriyle ve kaçındıkları erteledikleri sorunlarla yüzleÅŸme fırsatı bulurlar. Yalnız bu tecrübeyle atılması gereken adımları içerir. KiÅŸinin deÄŸiÅŸtirmek istediÄŸi davranış ya da rahatsızlıklar terapi sürecindeki teknikler ile daha kolay ve hızlı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸir.

 

Bireysel terapide, hedefler bireyin ihtiyaçlarına göre belirlenir. Bireyin problemlerine ve ihtiyaçlarına göre terapi sürecinin uzunluÄŸu deÄŸiÅŸmektedir. YaÅŸanan problemlerin kaynaklarının keÅŸfedilmesi ve bunların üstesinden nasıl gelinebileceÄŸi üzerinde çalışılır. Terapide hedef, terapi sürecinde bireyin sorunlarıyla baÅŸ edebilme becerilerinin geliÅŸtirilmesi ve kiÅŸinin kendi kendisinin terapisti olmasını saÄŸlamaktır.


Bireyin yaÅŸadığı sıkıntılar iÅŸ, özel, aile, sosyal yaÅŸantısını da çoÄŸunlukla olumsuz etkilemektedir. Ancak terapide bireyin yaÅŸadığı sıkıntılar üzerinde çalışıldığında bu alanlarda da deÄŸiÅŸimler kendiliÄŸinden ortaya çıkmaktadır.

 

Bireysel terapi kapsamında çalışma alanları;


Majör depresyon
Distimik bozukluk
Minör depresif bozukluk
Premenstrüel disforik bozukluk
Bipolar bozukluk
Yaygın kaygı bozukluğu
Obsesif kompülsif bozukluk
Panik bozukluk
Akut stres bozukluÄŸu
Somatoform bozukluklar
Fobiler
Travma sonrası stres bozukluğu
Anoreksiya nervoza
Bulimiya nervoza
Uyku bozukluÄŸu

bottom of page